mi3

Bemutatkozunk

                                 Rimóczi Adrien Hajnalka vagyok.                                                              


Gyermekkoromat Balatonbogláron töltöttem, ott kezdtem el tanulmányaimat is. Nyolc évesen jelentkeztem a helyi néptánc együttesbe és közel tíz évig táncoltam a Szelence, majd a Lelle táncegyüttesben, Szabó Zsolt, majd Nagy Zoltán József vezetésével.

A hagyományőrzés szeretetét szüleimtől örököltem, akik maguk is táncoltak. Édesanyám Bogláron a Boglárka táncegyüttesben, édesapám pedig Szekszárdon, a mai Bartina együttes alapító táncosai között, Szabadi Mihály vezetésével.

1994-ben érettségiztem a fonyódi Mátyás király gimnáziumban, majd jelentkeztem Fótra a Károlyi István Népművészeti Szakközépiskolába, ahol Molnár Sándorné adta át nekem a népviselet-készítés szeretetét és szakmai alapjait. Vele a mai napig jó barátságban vagyunk, segítségére bármikor számíthatok.

2002-ben indítottam el saját vállalkozásomat, melyben 2005 óta férjem is aktívan részt vesz. Több mint 100 táncegyüttesnek, művészeti iskolának készítettem már viseleteket, köztük például a Sopron-, Csepel-, Drávagyöngye-, Bem-, Muravidéki-, Nógrád-, Baglas-, Balaton-, Kis-Balaton-, Szinvavölgye, Zselíz, Csali, Kökényes táncegyüttesek, vagy a Gencsapáti Hagyományörzők. stb.

Tagja vagyok a Muharay Elemér Népművészeti Szövetségnek. 2006-ban volt kiállításom a helyi keramikusokkal együtt Balatonbogláron, ugyanebben az évben a kisberényi faluházban is láthatóak voltak az ott bemutatott viseletek.

2009 márciusában Lengyeltótiban nyithattam egy párhetes tárlatot.
2009-ben nagy álmom vált valóra: a Duna tv félórás műsort adott rólunk, munkánkról és bekerültem a Táncháztalálkozó kézművesei közé is.
2012 óta állandó kiállítótermet kaptunk viseleteinkkel a Lengyeltóti Helytörténeti Múzeumben.

Munkáimban igyekszem a teljes magyarság viseletanyagát minél hitelesebben bemutatni. Ezért férjemmel együtt rengeteget utazunk, bejárjuk a falvakat határon innen és túl. Nagyszerű emberekkel ismerkedünk így meg, akik szívesen mesélnek népviseletükről, szokásaikról, múltjukról, életükről .

Céljaim közt szerepel egy kisebb viseletmúzeum létrehozása a házunknál, ahol szeretném megmutatni, hogy a régi ruhadarabok alapján hogyan lehet ma a leghitelesebben megvalósítani egy-egy népviseletet.

 

 

 

 
  domainLAKÓPARK beta